mandag 4. oktober 2010

Kjempegode scones til søndagsfrokosten

041010_1

Det er vel ganske typisk at man våkner en søndagsmorgen, og akkurat denne morgene er ungene sultne som hyener. Nei, vanligvis så er de ikke spesielt lysten på frokost tidlig om helgemorgenen. Da er det tegnefilm på TV og kos i pyjamas som gjelder, men ikke akkurat i går. En kjapp gjennomgang av fryseren konkluderte med at noe hadde gjort en dårlig helgehandel, og gode råd ble absolutt nødvendige. Et kjapt søk på nettet sendte meg avgårde til en meget vellykket oppskrift på scones, og som sagt så gjort:

Scones:
7 dl hvetemel
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 gr kaldt smør
1 egg 3 dl melk
1,5 dl revet ost
2 ss sukker

Alt det tørre blandes sammen, og smøret smuldres i balndingen. Tilsett egg, melk og ost. Rør sammen til deigen sitter bare akkurat sammen, og kan kjevles. Kjevle deigen ut til et rektangel med tykkelse på ca 2 cm. Bruk et pizzahjul og skjær den opp i passe store stykker.
Stek på 225 grader på midterste rille. 12-15 minutter.

Enjoy!

Og bare sånn helt til slutt, dette bakverket er bakt på bakepulver og holder seg derfor ikke like godt som vanlig bakverk. Men de tåler fint et døgn i en pose i kjøleskapet. Og da med et lite lag smør samt noen sekunder i mikroen så er de så godt som nystekte!

1 kommentar:

  1. jeg har bakt mye scones og servert dem med smør og syltetøy på engelsk vis. herlig!
    Ha en kjempefin uke med dine søte små. De krever sitt, ja, men plutselig er barna store og du får altor god tid til å drive håndarbeid.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...