mandag 24. januar 2011

Sjokoladefondant i stor utgave

sjokofondant


Ikke akkurat noe vakkert, ryddig bilde kanskje, men dette er hva som var igjen av den store sjokoladefondanten som ble laget til Storebrors 4-årsfeiring. Den gikk unna i en fei. Som voksen skal man jo helst ikke spise sjokoladekakerøre, men hvis man kan kamuflere den i en kakeform så må vel det være greit?


Kaken bakes i en stor springform- enten 24 eller 26 cm.


STOR SJOKOLADEFONDANT:


200 gr kokesjokolade

200 gr meierismør
-> smeltes sammen på svak varme og avkjøles litt

4 egg
2 dl sukker
-> piskes til eggedosis

2,5 dl hvtemel

1 ts bakepulver

smeltet sjokoladesmør has foriktig i eggedosisen- bruke en håndvisp. Hvetemel og bakepulver siktes i sjokoladeblandingen.

Bruk en smurt form, 24-26 cm og stek kaken på 225 grader C i 10-15 minutter.

Steketiden er nokså omtrentlig, men det varierer veldig fra oven til ovn. Jeg erfarte at med en 26 cm springform så måtte kaken faktisk steke i 16 minutter.

2 kommentarer:

  1. Gooooe kaka :). Denne er altså avhengighetsskapende!

    Gøy at du også er i bloggverdenen, jeg legger deg til hos meg! Håper formen er bedre.

    Klem fra Maria!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...