fredag 4. mars 2011

Hjemmelagede knekkebrød



Endelig ser jeg ut til å ha klart det- bake knekkebrød som ikke er skadelige for helsa! Og nok en gang ser det ut til at man ender opp med mottoet om at  det enkle ofte er det beste:
  • 4 dl havregryn
  • 3 dl grov sammalt rug
  • 1 dl kruskakli
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

FREMGANGMÅTE:

Ha alt det tørre i en bolle, og hell over vann.
Rør sammen, og la det hele svelle 10-30 minutter.

Dekk to bakeplater med bakepapir, og fordel røren jevnt utover de to bakeplatene med en slikkepott. Det er en fordel at røren ikke er for fast. Da kan det bli mye jobb å få den fordelt. Bruk et pizzahjul og lag riller i deigen slik at knekkebrødene kan brytes opp i passe store biter etter steking.

Sett platene inn i ovnen på 150 grader, varmluft, og la dem stå i ca 30 minutter. Bytt så om på platene slik at øverste og nederste plate bytter plass. Fortsett stekingen i nye 30 minutter. Etter endte steketid skrur du ned varmen til ca 100 grader varmluft, men holder stekovnsdøra litt på gløtt ved hjelt av en tresleiv eller lignende. La knekkebrødene tørke slik til de har oppnådd den sprøheten du ønsker. Etter endt tørking bør de oppbevares i luftttett kakeboks eller lignende.

3 kommentarer:

  1. Hei!
    Dette må prøves!
    Blandingen er omtrent identisk med en ørten år gammel brødoppskrift jeg fant under opprydding - og som jeg tenkte måtte egne seg til knekkebrød. Som vanlig brød ble det ikke noe særlig nemlig, selv om smaken var god ;-)

    SvarSlett
  2. Jada, disse ble helt topp! Har funnet at trikset er å få dem helt tørre, gjerne ved å la de stå på varmluft i laang tid etter steking. Det må heller ikke bli for tykt deiglag, da de har lett for å bli "litt av en munnfull" :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...