onsdag 21. juli 2010

Tunnbröd från Sverige

eller en slags Polarbrød om du vil.

 Bildet er lånt fra Heavenlycupcake

Denne oppskriften fikk jeg av en kollega fra Sverige, og fikk lyst til å dele den med dem som eventuelt måtte være interesserte. Tynnbrød blir den hjemmelagede versjonen av de Polarbrødene man får kjøpt i butikken. Jeg har ikke prøvd å bake dem selv, men de som har smakt dem forteller at de er himmels gode.

Tunnbröd från Sverige

7 dl vann
3 dl H-melk eller fløte
1 msk salt
50 gram smør (smeltes)
1 dl olje
1 dl lys sirup 
1 pk gjær 
2-3 dl grahamsmel +
hvetemel til fast deig 

krydder etter egen gane, feks anis eller fennikel

Stekes på 250-275 grader. 

Bland væsken, salt, sirup og olje. Temperaturen skal være 37 grader. 

Løs gjæren i væsken. Tilsett grahamsmelet, og bruk deretter hvetemel til du har en deig som er så fast at den kan trilles til kuler på størrelse med boller. 

La deigen heve i 30 minutter. 

Leivene klemmes flate eller kjevles ut med mel og stekes i glovarm ovn eller stekepanne. For de som måtte ha slikt, så skal disse være ideelle å steke på heller over bål, eller på pizzastein i stekovnen. Brødene skal stekes til de er gyldne.


Som sagt, så har jeg ikke bakt disse brødene selv. Derfor hadde det vært kjempeartig å høre fra deg dersom du prøver dem ut. Lykke til!


1 kommentar:

  1. Spennende! Vet at de selger grahammel over grensen, men vet ikke hva det tilsvarer av melet vi har her hjemme.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...