
Ikke akkurat noe vakkert, ryddig bilde kanskje, men dette er hva som var igjen av den store sjokoladefondanten som ble laget til Storebrors 4-årsfeiring. Den gikk unna i en fei. Som voksen skal man jo helst ikke spise sjokoladekakerøre, men hvis man kan kamuflere den i en kakeform så må vel det være greit?
Kaken bakes i en stor springform- enten 24 eller 26 cm.
STOR SJOKOLADEFONDANT:
200 gr kokesjokolade
200 gr meierismør
-> smeltes sammen på svak varme og avkjøles litt
4 egg
2 dl sukker
-> piskes til eggedosis
2,5 dl hvtemel
1 ts bakepulver
smeltet sjokoladesmør has foriktig i eggedosisen- bruke en håndvisp. Hvetemel og bakepulver siktes i sjokoladeblandingen.
Bruk en smurt form, 24-26 cm og stek kaken på 225 grader C i 10-15 minutter.
Steketiden er nokså omtrentlig, men det varierer veldig fra oven til ovn. Jeg erfarte at med en 26 cm springform så måtte kaken faktisk steke i 16 minutter.
Å den va veldig god :-)
SvarSlettGooooe kaka :). Denne er altså avhengighetsskapende!
SvarSlettGøy at du også er i bloggverdenen, jeg legger deg til hos meg! Håper formen er bedre.
Klem fra Maria!