lørdag 10. juli 2010

Enkel og nydelig oppskrift på FoccaciaKlokken er ikke engang rukket å bli ti, men i Nummer 3 er det allerede langt på dag. På benken står et nybakt foccacia-brød og lukter aldeles himmelsk, og i kjøleskapet står en skål med eggesalat til godgjøring. Anledningen er en forsinket bryllupsfest for en av pappaens kamerater, og siden fruen hans er fra Australia så skal det hele foregå etter prinsippet for en australs kurvfest. Alle har med seg noe, og vertskapet står for drikke.

Oppskriften til foccacian er som følger:

1 l lunkent vann
1 kg hvetemel
1 pk gjær
20 gram salt
1 ts sukker eller honning 
litt olivenolje
havsalt

Gjær, salt og sukker løses i det lunkne vannet. Deretter røres hvetemelet inn, og det hele settes til heving i 30 minutter. Deigen skal være løs og klissete.

Når deigen er ferdig hevet helles den over i en bakepapirkledt langpanne. Over deigen sprinkles det litt olivenolje. Denne vil trekke inn i brødet under steiking. Dryss så over litt havsalt, men ikke for mye ettersom deigen er forholdsvis salt allerede. Dersom du ønsker det, så bruk gjerne en smakssatt olje.

Brødet steikes på 200 grader, nederste rille, i 25 minutter. Deretter flyttes det til midten av ovnen og temperaturen økes til 250 grader, i 5 minutter, for å få en gyllen overflate.

Vel bekomme! 

1 kommentar:

  1. Den Foccaccia oppskriften sverger jeg også til :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...