onsdag 14. juli 2010

Sjølberging

Det mangler ikke på ambisjoner, muligens mer på kunnskaper, når mammaen i Nummer 3 har bestemt seg for å sikre neste års sommerblomster.


Den nordnorske sommeren lar vente på seg. Det høljeregner, og planlagt utearbeider som maling av vinduskarmer kan trygt utgå fra planen de neste dagene. Til tross for regnet så forsetter jo både gress og ugress å vokse, så hele familien har vært ute med gressklipper og hagegjødsel for å holde hage i orden. Gjødelet var av den typen som skal koples til hageslangen, så mammaen så sikkert veldig smart ut der hun gikk og vannet plenen i regnet. Men, nok om det!

Allerede før 17. mai i år ble det kjøpt inn nordnorsk stemorsblomster. Dette er en tettere og litt mer hardfør variant som skal tåle godt å bo her nord. Og det har den jaggu klart. Så tette og flotte stemødre har vi aldri hatt. Derfor har Mammaen nå vært ute på frøsanking, for slike må hun da vel klare å få frem selv til neste år? At det forsatt ligger små plastpotter, torvbrikketter og frø i en pose i yttergangen ment for denne sommeren vi allerede er inne i,  har hun helt glemt... Til neste år, da må det vel finnes tid til slikt...

Nå gjenstår det bare å lese seg opp på temaet frø, oppbevaring og planting. Vi sees! 

1 kommentar:

  1. Oi, så bra å tenke på neste sommer allerede nå! Blomstene dine ser i hvert fall knallfine ut, håper både de og du får litt mer sol&ordentlig sommer etterhvert!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...