lørdag 15. mai 2010

Tidlig sommer - på godt og vondt


Jeg sitter her med en god kopp te og tente stearinlys og fordøyer inntrykkene av årets første sommerdag. Mannen er ventet hjem snart, men det er jo ikke noe oppsiktsvekkende. Det som er litt uvanlig er at han kommer via båt. Og nei, det går normalt ikke båt hit. Men sommervarmen har hatt effekt på mer enn bare humøret her i bygda.

Etter den kaldeste, hardeste vinter jeg kan huske på mange, mange år så dukket endelig varmen opp i dag. Det er deilig å stå opp til strålende sol og en gradestokk som viser 15 grader før klokken halv ni om morgenen.
På trappa hilste stemorsblomstene mine på oss med sine fantastisk deilige farger. De er forresten innkjøpt for flere dager siden, men de er av den nordnorske typen og skal tåle litt lavere temperaturer. Jordbærplantene mine likeså. De bor i en jordbærkrukke og er av typen Zephyr. Disse skal være tilpasset våre nordlige værforhold.Den deilige varmen inspirerte oss til å hente frem grillen fra hageskuret, sånn at lørdagsmiddagen kunne tilberedes og inntas ute.  Litt for noen og enhver. Pølser, spear ribs og et glass fra Nestlé.Ikke minst koste denne lille Frøkna seg når hun kunne ha bare legger under kjolen. Det er ikke hver dag det er muligheter for små tær i fri utfoldelse.


Så vare det denne båten, ja. Joda. Sommervarmen førte også til et kjemperas som har blokkert riksveien inn til fjorden vår. Og i god Murphy's ånd så var jo selvfølgelig pappaen til disse søte små på den siden av raset som ikke var spesielt gunstig med tanke på å komme seg hjem. Nå kommer imidlertid pappaen seg hjem med båt, men bilen vår er igjen på den mindre gunstige siden. Jaja, dette er ikke noen ny situasjon, dette har vi taklet før.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...