fredag 11. september 2009

Mamma forteller: en liten tur ut...


Vi har skiftet fokus. Det går veldig mye tid til rangler, biteringer, gulpekluter, sutter og annet småbarnsstasj. Jada, vi har gulpekluter liggende på de mest tenkelige og utenkelige plasser. Sutter likeså. Små sutter, store sutter, blå sutter og rosa sutter. Vi snubler bokstavelig talt i barnas ting og tang. Her er det høye kneløft som gjelder.

Bare det å komme seg ut ytterdøra tar timesvis, nesten i hvertfall. Vi bestemmer oss for å dra til byen. Ok, først må det sørges for at alle er presentabelt påkledd, og at alle har tørre bleier. Vel, Gubben og Gamla (les: meg og faren deres) klarer oss som regel uten altfor mange bleieskift. Her starter første utfordring. Storebror mener han er blitt for stor for stellebordet, og skal skiftes på på matta på badegulvet. Frøken vil som regel ikke skiftes på i det hele tatt, og vet og si ifra om det. I tillegg har Storebror bestemt seg for at han ikke vil ha akkurat dette på likevel.

Nå er barna ferdig skiftet, og tiden er kommet for at vi også skal finne noe brukbart. Med brukbart mener jeg at vi prøver å finne noe som i hvertfall ikke har gulpeflekker med farge i (som etter at Frøken har spist svisker). Bare melkeflekker er greit, og nesten ikke til å unngå. Mens vi kler på oss må Frøken vente på matta på gulvet. Storebror raider soverommet vårt mens vi ikke kan se han. Å høre han er jo ikke noe problem, for han hopper stort sett i senga vår, og lydvolumet er det ikke noe å si på. Da starter Frøken hylingen, for nå er hun lei av å ligge på gulvet. Mens hun hyler begynner Storebror å hyle han og. Han har nemlig gått på hodet i veggen mens han hoppet i senga. Med buksene bokstavelig talt på knærne prøver vi å trøste hver vår unge.

Klærne er kommet på og vi er på tur ut døra. Nei, vent litt. Frøken må ha en flaske mat med seg. Vel, ute i bilen. Motoren er i gang og vi er på tur ut porten. Så går sirena på nytt igjen. Storebror har glemt å få med seg en kjøresutt. Det må man ha, det vet jo alle. Vi rygger tilbake, og sutten hentes. Fordi husnøkkel og bilnøkkel er på samme nøkkelhank så må motoren stoppes. Da starter Frøken, for hun kan ikke fordra å sitte i bilstolen hvis ikke bilen er i bevegelse.

Vi begynner å kjøre, men Frøken roer seg ikke før vi kommer forbi 50-sonen. Det er kun 80 eller deromkring som holder for denne jenta. Et turtall rundt 2500 er også godtatt, men på en dieselbil er dette forholdsvis ukomfortabelt. Vi gjør ferdig strekningen frem til sentrum. Vi finner en parkeringsplass og får hele flokken velberget ut av bilen. Storebror skal ikke sitte i vogn for han er stor nemlig. Frøken får plass i Babybjørnen, og vi setter av gårde med kurs for et kjøpesenter. Det er akkurat en og en halv time siden vi planla og dra hjemmefra. Ikke verste det. Vi har kommet oss hjemmefra uten altfor mye plunder.

Akkurat idet vi entrer første butikk stikker Storebror seg litt bort bak en hylle. "Pappa, jeg har bæsja..."

Er det rart man kan gå en hel dag med skjorta vrang på seg? Jeg bare spør...(Heldigvis vistes det ikke så veldig godt akkurat på denne skjorta...)

2 kommentarer:

  1. Ho, ho - hvordan fikk du knappet den???

    SvarSlett
  2. Når den har 14 knapper så har man ikke tid å kneppe den hver gang. Dro den bare over hodet, og tok den på vrangen neste gang :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...