tirsdag 14. juli 2009

Og her ender alle illusjoner...

...om å få Frøken Fryd til å sove av seg selv i egen seng- det er nå tre timer siden. Ildri gir begrepet lakenskrekk en ny betydning. Med mye vondt i magen har vi (dessverre, kanskje man kan si) båret og bysset henne mye i søvn. Det vil si at hun aldri har sovnet av seg selv i løpet av sine 6 uker. Nå er grensen nådd for hva skuldre kan klare, og vi må prøve å lære henne å sovne alene.
Kort oppsummert, første kveld gikk strålende. Andre kveld gikk sånn der etter noen timer med gråting på grunn av en tidkrevende bæsjbleie. Under ser du hvor dagens forsøk endte!
Joda, her er vi igjen på sofaen i stua. Det er over tre timer siden vi startet leggingen, som gikk totalt galt. Så snart hodet traff puta startet skrikingen. Og for et volum hun klarer å oppnå. Med temperatur ute klokken 20 på 23 grader, sitter samtlige naboer ute på verandaene sine. Vi kan heller ikke lukke soveromsvinduet. Etter en stund med Ildris skriking av full hals følte vi at vi ikke kunne prøve lenger i redsel for at naboene tror vi mishandler henne. Men, når hun først er begynt å gråte"henger hun seg opp" for lang tid fremover. Kanskje har dette å gjøre med at hun er et kolikkbarn, kanskje har det å gjøre med hennes sterke personlighet. Jeg vet ikke, men er rimelig fortvilet for tiden. Da hun endelig sovnet med et kjempetak rundt kosekluten, mistet hun sutten etter noen få minutter. Pappa gikk opp for å putte sutten i, men da hun oppdaget at det var han, og ikke mamma som var der, satte hun i gang på nytt. Og sånn gikk kvelden, og du ser hvor den endte.
Nei, det føles som om vi har kjørt oss totalt fast i mange henseender. Forhåpentligvis blir ting lettere når 3-månederskolikken gir seg, men for tiden er det vanskelig å se frem til. Ildri er svært vanskelig å tilfredsstille, og er tidvis krevende fordi hun bare skal bæres. Og du MÅ gå. Mange av de trekkene som vi plages med er visstnok karakteristisk for kolikkbarn. De har svært stort behov for å være nær noen, vanskelig å tilfredsstille og omtales ofte som gretne og utilpasse. De svarer ofte med skriking dersom det blir for mange inntrykk og har vanskeligheter med å sove, og sover derfor stort sett ikke mer enn minutter av gangen. Blir virkelig alt dette borte så snart magesmertene forsvinner?? Jeg bare spør...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...