onsdag 17. juni 2009

Optimister igjen!

Å få barn er en vitenskap! I hvertfall når det kommer til det punktet der man må teste ut hva som fungerer, eller ikke, for den lille. For vår del er resepten på et lykkelig barn Hipp morsmelkerstatning med en dæsj maltekstrakt i de første flaskene i løpet av dagen! Vil man unngå å bruke natten til bleieskift, må man vite når man skal stoppe.
Det ser ut som om perioden med magebesvær er over. Ildri er nå en sånn baby som stort sett spiser og sover. Ok da, det er spor av nattens dronning fortsatt, og hun sovner lettest om formiddagen. Det føles ihvertfall slik når hun ser på meg med to trillrunde, blå øyne klokken halv ett om natten. Et slikt blikk betyr trøbbel! Da må det gjerne noen runder på soveromsgulvet til. Akkopagnert av mammaens febrilske "Shhhhh, shhhh, du vekker pappa og bror" etterfulgt av "Shhhh, vær så snill" og til sist "Shhh, jeg sa ti stille".
Men,  hun er fortsatt avhengig av å sovne inntil oss- eller i bilstolen. Først da kan hun legges over i egen seng. Eneste andre stedet som er godkjent for nesten umiddelbar søvn er vognbagen. Preferansene er som du sikkert skjønner, varmt, trangt og tett. Dette er også det eneste som hindrer henne i å vekke seg selv når babyrefleksene som sender både armer og ben ut i øst og vest setter inn.
Tross dette tror jeg vi nå har det som kalles drømmebarnet. Stort sett er det ikke noen problemer å ta henne med noen steder. Bare det finnes et par armer å ligge i, eller at kjøreturen er såpass lang at hun rekker og sovne i bilstolen. Og, så skal det sies at hun er bare 17 dager og vi er vel midt inne i den mest krevende delen av babyperioden.  Tidvis tar jeg meg selv i å tenke "når hun bare blir litt eldre", men samtidig får vi aldri denne tiden tilbake igjen.
-------------------------------------------
Fotnote:
Klokka er akkurat passert 22, og drømmebarnet har akkurat sovnet etter å ha krevd bæring fra klokka 19. Så fornøyd så lenge hun kjenner at vi GÅR, men så inni granskauen forbanna når vi stopper opp eller setter oss. Ingen er vel perfekt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...