tirsdag 30. juni 2009

Lyden av stillhet...

... er bare helt fantastisk, og må nytes når man først har sjansen!
Det er vel ikke noen tvil lengre. Ildri er et kolikkbarn, og kolikkbarn gråter. Høyt og lenge. Som regel starter utbruddene i 19-tiden om kvelden og varer i ca 5 timer. Disse episodene er utrolig slitsomme både for oss, og ikke minst for Ildri selv. Vi går, vugger, synger, trygler, fortviler og går litt til. Og Ildri gråter. Ingenting hjelper. Mat er ikke engang interessant, langt mindre kosing på fanget. Nå har vi prøvd oss gjennom det vi vet av "kjerringråd"  som maltekstrakt, diverse typer te som skal dempe kolikk og apotekvarer som Minifom og Nutramigen morsmelkerstatning. Ikke noe særlig hjelp i noen av delene, så da må vi vel ta tiden til hjelp. Det, og muligens en manuellterapeut eller osteopat hvis dette forverrer seg.
En annen sak når man har barn som gråter mye er at man må hoppe over en del gjøremål i for eksempel huset. Vi er ikke kommet helt dit at vi bruker klærne både på retten og vrangen ennå, men tanken har slått meg. Huset kan på ingen måte sies å være presentabelt, så besøk bør helst annonseres rundt 14 dager i forveien :) Å ha tid til å dusje 2 - 3 ganger i uken sees på som luksus, og ikke et hverdagslig gjøren slik som tidligere. Nei, tid til seg selv finnes rett og slett ikke for øyeblikket.

Men, så har man disse små øyeblikkene slik som bildet over viser. Disse forhindrer at man mister vett og forstand totalt når hylingen er inne i sin femte time og klokka nærmer seg midnatt. Disse gjør også at man klarer å tenke som så, at "Jaja, det er bare noen og 60 dager igjen til hun har passert 3 måneder".  At pappaen hadde kolikkanfall til han var ca et år prøver man å la være å tenke på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...