lørdag 20. desember 2008

Julevask med forviklinger

Ordtaket sier jo at "Jo flere kokker, jo mere søl".

Vi startet julevasken her i huset i dag, og som seg hør og bør skulle alle delta. Birk fikk sin langkost som han vasker med stort sett daglig. Pappa tok frem sin nyinnkjøpte moppestang fra Jiff, men da skulle jaggu ikke Birk avspises med en utdatert moppestang. Nei, han krevde å få den som faren hadde.

Som sagt så gjort, Birk fikk låne den nye moppen for et øyeblikk, og gav resolutt den gamle til sin far. "Her Pappa, vaske" sa han fornøyd og skrapte så hardt i parketten at han holdt på å grave seg ned i kjelleren. Stolt som en hane..

vask Så var tiden kommet for støvtørkingen. Det var klart at han skulle tørke støv også! Så dermed gikk vi i gang med hver vår tue. Problemet var bare at Birks tue ikke holdt til mer enn en sveip over bordet, før den måtte vries opp på nytt i vaskevannet. Man vasker da ikke med en brukt tue! Og forresten han skulle ikke ha hjelp til oppvridningen heller, så han dyppet tua i vaskevannet og drefset den søkkvåte tua tilbake til salongbordet. Som en hver god mann ville ha gjort!

vask_2Da var det i grunnen nok for mamma som kokte over på grunn av den kompliserte julevasken. Pappa og Birk ble likevel berget for vreden da onkel Ørjan og Kamilla kom på besøk. Julevasken ble gjort i de seine nattetimer, etter at renovatøren var gått til sengs for kvelden.

slaraffen_blog4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...